عزم جدی تهران-اسلام‌آباد عامل شتاب در همکاری‌های مشترک است-راهبرد معاصر
مصر خواستار انتخاب رئیس‌جمهور برای لبنان با اجماع ملی شد لاوروف: ناتو قصد کنترل بر جهان را دارد پارلمان لبنان: طی ساعت‌ها یا روز‌های آتی ممکن است توافق آتش‌بس اعلام شود. کاخ سفید: اوکراین اجازه استفاده از موشک‌های «اتکمز» را در کورسک دارد کاخ سفید: پیشرفتی در آتش‌بس لبنان وجود ندارد که بتوان در مورد آن صحبت کرد ۱۷ نفر در واژگونی اتوبوس در برزیل کشته شدند استعفای رئیس ستاد تیپ گولانی ارتش رژیم صهیونیستی حزب الله فرمانده تیپ گولانی را برای همیشه خانه‌نشین کرد جزئیات توافق جامع همکاری میان ایران و روسیه وزیر خارجه هند: با ایران و اسرائیل برای جلوگیری از تشدید تنش‌ها در ارتباط هستیم بازدید سفیر ایران در عراق از قبیله «آل عیسی الطائی» آکسیوس: اسرائیل و لبنان بر سر مفاد آتش بس به توافق رسیدند سی‌ان‌ان: نتانیاهو در اصل توافق آتش بس با حزب الله موافقت کرد امانی، سفیر ایران در لبنان: روز گذشته برای صهیونیست‌ها بسیار دردناک بود عربستان در تدارک عمره ۳۰ میلیونی رمضان

عزم جدی تهران-اسلام‌آباد عامل شتاب در همکاری‌های مشترک است

معاون سفارت جمهوری اسلامی ایران در پاکستان با ابراز خرسندی از مرحله جدید در همکاری‌های دو کشور همسایه، گفت: عزم راسخ تهران و اسلام‌آباد عامل تقویت این روابط و بیانگر شتاب همکاری‌های دوجانبه با توجه به تحولات منطقه‌ای و بین المللی است.
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۱ - ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 May 18
کد خبر: ۱۸۴۷۵۳

به گزارش راهبرد معاصر، «نبی شیرازی» روز پنجشنبه و در آستانه دیدار سران ایران و پاکستان در منطقه مرزی پیشین-مند طی مصاحبه اختصاصی در اسلام‌آباد اظهار داشت: امروز یک روز تاریخی و بزرگ برای دو ملت بزرگ ایران و پاکستان است. به یاری خداوند و تلاش‌های صورت گرفته توسط مقامات دو کشور طی ماه‌های اخیر، امروز شاهد یک رویداد بسیار خجسته در روابط دو کشور هستیم. با توجه به عزم راسخ و اراده مصصم دو کشور برای توسعه همه جانبه روابط و مناسبات، بخصوص در حوزه تجاری و اقتصادی، و با پیگیری‌های مجدانه سفارت جمهوری اسلامی ایران در اسلام‌آباد در دوره تصدی سید محمد علی حسینی، سفیر سابق کشورمان در پاکستان، امروز دو پروژه مهم بازارچه مشترک مرزی پیشین-مند و خط انتقال برق پولان-گبد در یک دیدار تاریخی بین رئیس جمهوری اسلامی ایران و نخست وزیر جمهوری اسلامی پاکستان افتتاح می‌گردد.

وی افزود: دو کشور دوست، برادر و همسایه ایران و پاکستان همواره عزم و ارداه خود را برای تقویت همکاری‌های اقتصادی و تجاری نشان داده‌اند و این امر با توجه به تحولات منطقه‌ای و تغییرات نظام بین المللی اهمیت بیشتری یافته و شتاب گرفته است.

شیرازی گفت که ایران اراده معطوف به عمل خود را به گسترش و ارتقای همه جانبه روابط با همسایگان، توسعه زیر ساخت‌ها در منطقه و سرمایه گذاری موثر در جهت توسعه پایدار در کل منطقه نشان داده و آمادگی خود را برای مشارکت در هرگونه ابتکار عمل و اقدامی در این راستا اعلام کرده است.

وی خاطر نشان ساخت: این دو پروژه بیانگر این واقعیت است که اقتصاد ایران و پاکستان در دو سوی مرز مکمل یکدیگر هستند. بطور کلی توسعه، آبادانی و توسعه پایدار از رهگذار تداوم و استمرار سیاست گذاری‌های کلان و پیگیری ابتکار عمل‌های مشترک محقق می‌گردد. ایران در راستای سیاست همسایگی و اولویت بخش به ارتقای روابط با همسایگان خود بخصوص پاکستان، این امر را به اثبات رسانده و امروز شاهد تحقق عملی این وعده هستیم. این رویداد مهم حامل این پیام است که ایران در تعهد خود برای توسعه پایدار در منطقه از طریق سیاست همسایگی و همکاری مشترک با همه، جدی و مصصم است.

وی افزود: راه‌اندازی و افتتاح این دو پروژه مهم، دو مورد از مهمترین نیازمندی‌های مردم پاکستان را تامین کرده و مواهب زیادی برای بخش‌های مختلف از جمله صنعت، کشاورزی و خدمات دارد زیرا نخستین گام برای هرگونه اشتغال زایی و توسعه پایدار، تحقق دو عنصر ارتباطات و تامین انرژی است. بنابراین این دو پروژه در مسیر تامین این دو نیاز اساسی برای توسعه قرار دارد. پروژه انتقال برق پولان-گبد و افزایش دو برابری صادرات برق ایران از یکصد مگاوات به بیش از ۲۰۰ مگاوات پاسخگوی نیاز به تامین انرژی مقرون به صرفه، در دسترس و پایدار بوده و افتتاح بازارچه مرزی پیشین-مند نیز در کنار سایر پروژه‌های زیر ساختی از جمله گشایش دو گذرگاه مرزی ریمدان-گبد و پیشین-مند، متضمن تقویت اتصال و توسعه ارتباطات همسو با طرح‌های کلان منطقه‌ای بوده و ظرفیت‌ها و امکان تقویت اتصال در منطقه را افزایش می‌دهد.

معاون سفارت ایران در پاکستان اظهار داشت: ناگفته نماند که افتتاح پروژه برق پولان-گبد خود بخشی از پروژه بزرگتر انتقال برق پولان-گوادر است که امیدواریم به زودی این امر نیز محقق گردد که در صورت انجام آن صادرات برق ایران به پاکستان به بیش از ۵۰۰ مگاوات افزایش خواهد یافت.

 

وی افزود: افتتاح بازارچه مرزی ریمدان-گبد، مزایای زیادی در حوزه‌های مختلف برای دو کشور دارد لذا بازگشایی این بازارچه نیز می‌تواند با ایجاد فرصت‌های شغلی جدید زمینه اشتغال زایی بویژه برای جوانان و زنان را فراهم کند. همین عامل باعث افزایش درآمد خانوارهای مناطق مرزی شده با فقر زدایی موجب بهبود معیشت و ارتقای سطح رفاه و رفع نیازیهای مالی و مادی مردمان شریف و سخت کوش این مناطق در دو سوی مرز خواهد شد.

نبی شیرازی اظهار داشت: کمک به رسمی شدن تجارت و به همین نسبت کمک به جلوگیری از قاچاق از دیگر مزایای راه‌اندازی این پروژه برای دو کشور ایران و پاکستان است زیرا هدفمندسازی فعالیت‌های اقتصادی به سمت و سوی رسمی و قانونی، ضمن جلوگیری از هدر رفت سرمایه‌های ملی کشورها، باعث افزایش درآمدهای عمومی شده و رفته رفته زمینه خروج از رویه سنتی تجارت و گذار به سمت تجارت پایدار، مدرن و اصولی را فراهم می‌کند.

براساس این گزارش، شهباز شریف نخست وزیر پاکستان برای حضور در مراسم افتتاح بازارچه مرزی و خط انتقال برق از ایران به پاکستان، صبح امروز عازم نقطه مرزی مشترک با جمهوری اسلامی ایران در «مند» واقع در ایالت بلوچستان شد.

در بیانیه دفتر نخست وزیری پاکستان آمده است: سفر امروز نخست وزیر به منطقه مرزی مند که قرار است آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران نیز همزمان در مراسم افتتاح بازارچه مرزی و پروژه برق پولان-گبد حضور داشته باشد، بیانگر فصل جدیدی در روابط دو کشور همسایه است.

خانم «مریم اورنگزیب» وزیر اطلاع رسانی پاکستان امروز طی پیامی طرح انتقال برق از ایران را موجب تامین نیاز انرژی مردم بلوچستان به ویژه بندر گوادر عنوان کرد و گفت که آیت الله رئیسی و شهباز شریف امروز به طور مشترک این طرح مهم را افتتاح خواهند کرد.

وی افزود که طرح خط انتقال برق پولان-گبد در مدت زمان بی‌سابقه طی ۴ ماه تکمیل شده که فرصت‌های توسعه، تجارت، اشتغال و رفاه آینده مردم گوادر و ایالت بلوچستان پاکستان را فراهم می‌کند.

وزارت خارجه پاکستان روز گذشته با صدور بیانیه‌ای افتتاح همزمان بازارچه مرزی و پروژه انتقال برق از ایران به پاکستان با حضور سران دو کشور را بیانگر تعهد قوی تهران و اسلام‌آباد برای همکاری در ارتقای رفاه استان‌های همجوار مرزی عنوان کرد./ ایرنا

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار